Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2009 16:33 - Класация на бг политическия кич
Автор: suzetoq Категория: Забавление   
Прочетен: 3207 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.02.2009 12:15


 Според уикипедия кич е термин от немски или идиш произход, означаващ „боклук“, използван, за да означи изкуство, считано за упадъчен вариант на даден стил. В по-широк смисъл думата се употребява по адрес на всяко претенциозно произведение или поведение което представлява проява на лош вкус или е масово фабрикуван банален и груб комерсиален продукт. В този смисъл кич може да се нарече и всяко поведение, израз и пр., което претендира ценност, но всъщност е само поза и просто имитира формата и функцията на автентичното, без да има неговото съдържание и качество. Или както казва Милан Кундера „Кичът е сантиментална групова лъжа“.


В личната ми класация, на политически кич, първо място заема абсолютно недостижимата Емилия Масларова. Брилянтната, водно ондулирана, приятелка на стари хора и деца - абсолютен връх в кича....

image

Ето тук виждаме, нагласената с ламено синьо ансамбълче Масларова, да държи ръката на старица, чието крехко телце се нанася във весело сините телеса на министърката таман 3 пъти. Старицата е от дом за стари хора, а годината е ако се не лъжа 2007. През същата тази година, при разпределянето на бюджетния излишък, единствените пари, които се сети да поиска г-жа Масларова бяха за ремонтни и довършителни дейности по сграда на МТСП в Стара Загора.

Следваща снимка – министърката притиска с любов детенце със здравословен проблем. 
image
Както се вижда детенцето едвам диша от милата прегръдка, но няма измъкване от министерската любов. Ще припомня, че когато избухна скандала с дома в Могилино, от купето на лъскавата си лимузина, с която отиде на проверка там, Масларова обяви филма на ББС за платена, преекспонирана и груба манипулация. В смисъл - „Ами зле са децата...ама колко да се зле?!“ Иначе е първа да търчи по въпросните домове и да млЕщи и прегръща безпомощните да се отбраняват деца и старци.

Но г-жа Масларова не е само милосърден и загрижен ангел. Когато се наложи – тя е строг и безмилостен защитник на трудовото законодателство. Една Атина Палада на трудещите се. Можете да видите как тя, смело, безкомпромисно с голи ръце спира незаконен строеж в столицата, защото строителите са без каски (да не дава господ!). 
image
Също моля, обърнете внимание на джемпърчето, решено в нюанси на златното, много подходящо за строителни огледи.


До вчера в личната ми „кич“ класация на второ място стоеше премиерът Станишев, но днес безапелационно беше изместен от президента Първанов.

Президентът ни обича да пътува към дестинации, известни с традиционно „силните“ си демокрации - Виетнам, Туркменистан, Азербайджан. При сегашното си посещение във Виетнам, след срещата в Ханой с виетнамския си колега Нгуен Мин Чиет Георги Първанов е заявил, че България ще окаже експертна помощ на Виетнам в областта на съдебната система. „Ма, ще ви помогнем бе, как няма да ви помогнем!!! То ние ако не ви дадем едно рамо, баш по въпросите на съдебната система, кой...??? Изобщо Георги Първанов нерядко успява да прояви невероятна, чак стряскаща неадекватност. Така например в Туркменистан той поднесе цветя пред мавзолея на Сапармурат Ниязов – Тукменбаши -един от последните комунистически сатрапи. „Еееееех, приятелю Сапармурат, на кого ни остави....“. В Азербайджан се снима с труп на отстрелян от него изчезващ животински вид, вписан в Червената книга. Вчера пък, във Виетнам  кръсти безлюдна скала в морето на името на митичния тракийски певец Орфей. Ама във Виетнам си бе, Гоце!!! Ами кръсти я Интернационал,тая скала... кръсти я Маркс, Енгелс, Ленин, в краен случай Митко Палаузов... – по ще го знаят виетнамците, отколкото тоя Орфей! У нас, президентът също не спира да ни весели. Това лято, например на 11я национален ловен събор, върховният главнокомандващ похвали "всички български ловци и риболовци за това, че много активно се включили в кампанията „Хубава си, моя горо", в резултат на която само на първия етап са залесени 440 000 дръвчета. 

Вдъхновен от единния ловен фронт, Първанов пусна на свобода бухал, отгледан в спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани". Кое не е кич тук? Заглавието на кампанията ли, бухала ли или прическата на Първанов..

 


Трети кичозен отличник вече идва премиера Станишев – този розовобузест сладуранчо. Не мога да коментирам. Само ще покажа:


Станишев се справи с газовата криза:

http://vbox7.com/play:ae0ba1a0


Оценка на управлението на БСП:

http://vbox7.com/play:6ee58029


ако имате нерви изгледайте това докрай. Заслужава си всяка една дума: http://vbox7.com/play:9cc94661

* Възторжен хор на ловците, с който лично поздравявам президента Парванов





Тагове:   кич,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: suzetoq
Категория: Забавление
Прочетен: 169600
Постинги: 15
Коментари: 47
Гласове: 114
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930